Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Hoe moet ik krijtverf gebruiken?

Op deze pagina leggen we je alles uit over het werken met KlusWijs krijtverf. KlusWijs krijtverf is ook online verkrijgbaar. 

Krijtverf klusadvies header
Krijtverf klusadvies 1
Authentieke krijtverf
voor meubels en muren

De KlusWijs krijtverf heeft een extra matte, poederachtige uitstraling en is bruikbaar op zowel muren als houten meubels en accessoires te gebruiken. De zachte, matte uitstraling van krijtverf geeft houten meubels en muren een authentiek karakter.


  • Goed dekkend
  • Op waterbasis
  • voor binnen

Voor je aan de slag gaat met krijtverf

Het is belangrijk dat je de houten meubels voor het gebruik van krijtverf altijd eerst goed ontvet. Voor een optimaal resultaat is het ook goed om het meubilair licht te schuren. Je hoeft niet erg grondig te schuren als je kiest voor een dekkende ondergrond. Dit geldt ook voor meubels die een solide verf- of laklaag hebben. Het aanbrengen van de krijtverf gaat hierna erg makkelijk.

Wat fijn is aan onze krijtverf, is dat het erg snel droogt. Je kan daarom snel jouw muur, meubel of accessoire behandelen met KlusWijs vernis voor krijtverf om de ondergrond beter afwasbaar te maken en de kleuren nog levendiger eruit te laten springen.


Creeer een ambachtelijk effect of juist een strakke uitstraling

Door de dekkende substantie is de krijtverf makkelijk in gebruik met een roller of kwast. De krijtverf van KlusWijs is op waterbasis en de kleur vergeelt niet. Gebruik de KlusWijs langharige kwast om een ambachtelijk krijtverfeffect te creëren. Wil je jouw muur of meubel juist wat strakker afgewerkt hebben of wil je een groter oppervlak verven? Gebruik dan een muurroller. Maak de muur daarna wel glad met een kwast. Zo voorkom je korreligheid.

Een goede synthetische kwast helpt ook om een strakke afwerking te krijgen. Deze kwast is gericht voor verf op waterbasis. Kijk eerst aan hoeveel verf je wilt gebruiken, want de verf droogt erg snel. Gebruik niet te veel verf en verdeel de verf in één richting over het oppervlak. Smeer niet te lang, maar wacht totdat de verf is opgedroogd. Daarna kun je een nieuwe laag aanbrengen voor een extra dekkend effect.

 
 
Krijtverf klusadvies 2 kleuren
Onze levendige kleuren

Raak geïnspireerd door ons assortiment aan krijtverfkleuren. Door onze diversiteit aan kleuren kun je veel combinaties maken. Fris jouw meubel of muur weer helemaal op met één van onze krijtverfkleuren. 

 

Waarom krijtverf?

Het fijne aan KlusWijs krijtverf is dat het op zekere hoogte doordringbaar is. Hierdoor is het erg toepasselijk voor decoratieve aanpassingen voor meubels en accessoires. Zo kun je een leuke ‘vintage look’ creëren om de krijtverf door te schuren. Krijtverf is voor deze decoratieve ingrepen het meest geschikt. Deze aanpassingen zijn bijvoorbeeld niet mogelijk met verf op terpentinebasis of op een zijdeglansverf.

Kun je krijtverf ook spuiten?

Het spuiten van krijtverf is erg handig voor vooral grote oppervlaktes, maar vereist wel de nodige ervaringen en professionele apparatuur. Wil jij grote oppervlaktes of grote aantallen meubels met krijtverf schilderen, maar heb jij hier geen ervaring in? Neem gerust contact op met jouw dichtstbijzijnde winkel

Transparantie

Wil je een transparantere krijtverfkleur? Dit kan gemakkelijk door onze krijtverf te mengen met water. De mate van transparantie is afhankelijk van de hoeveelheid water dat je mengt. Hoe meer water je toevoegt, hoe transparanter de kleur. Kijk zelf welke mate van transparantie bij jouw muur of meubel past. Meng dit wel apart van het verfblik om te kijken welke kleur jij geschikt vindt. 

Leuke doe-het-zelfs met krijtverf

Bekijk hier hoe je schoonmaakflessen om kunt toveren tot leuke vaasjes of kijk hier hoe je een saai prikbord een gaaf item kunt maken.
 
Krijtverf klusadvies 3