Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Snoeischema

Snoeikalender

Wat snoei je wanneer? Dat vind je terug in deze snoeikalender. Je vindt per maand een klein overzicht met planten welke het beste in deze maand gesnoeid kunnen worden.

 

Januari

Voor januari adviseren wij om alleen je blauweregen te snoeien. Je snoeit deze plant totdat je nog drie takken over houdt.


Februari

Als het in februari goed weer is, lees: niet vriest, kan je perenbomen en appelbomen snoeien. Als het nog wel vriest in februari kan je het snoeien van je fruitbomen beter verplaatsen naar maart.

 

Maart

Maart is een drukke maand als het op snoeien aankomt. Je mag deze maand echt laten zien dat je groene vingers hebt.
Wat moet er allemaal gesnoeid worden? In totaal zijn dat wel 4 planten:
De eerste zijn rozen. Snoei rozen altijd rond de 5 tot 7 millimeter boven een knop van de roos.
de tweede is de pluimhortensia. Waarschijnlijk zie je de meeste buren deze maand in de tuin staan, de pluimhortensia is namelijk dé populairste tuinplant van Nederland.
Ook de vlinderstruik is deze maand aan de beurt. Wacht hier wel mee tot de laatste dagen van maart, deze plant is erg kwetsbaar en als er nachtvorst komt zodra jij deze plant al hebt gesnoeid gaat die hoogstwaarchijnlijk dood.
Ten slotte moet deze maand ook nog de lavendel gesnoeid worden.

 

Mei

In mei mag je aan de slag met het snoeien van de buxus en het snoeien van je haag. Hagen moet je voor midden juni echt gesnoeid hebben. Vanaf midden juni krijgen deze hagen weer een nieuwe groeispurt en dit proces verstoor je anders door het snoeien.

Juli

Deze maand mag je weer aan de slag met het snoeien van de blauweregen. Ook mag er deze maand de berk gesnoeid worden.

Nu nog het juiste gereedschap

Je hebt nu gevonden wanneer je welke plant moet snoeien. Maar nu heb je nog het juiste gereedschap nodig voor de klus. Je vindt al ons snoeigereedschap via de onderstaande button.

Snoeien en zagen
Verzorg je planten

Met alleen snoeien ga je de planten in jouw tuin ook geen plezier doen. Je moet deze planten ook goed verzorgen. Maar hoe verzorg je welke plant nou? Je leest het allemaal in ons blog over plantverzorging.

Plantverzorging
Meer weten?

Stond jouw plant nou niet in het klusadvies? Of heb je nog andere vragen rondom het snoeien en verzorgen van planten? Kom langs in een van onze winkels. Onze tuinexperts helpen je graag verder.

Store locator