Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Schoonmaken onder hoge druk

 
 
Voordat je een hogedrukreiniger in de arm neemt willen wij van KlusWijs je een paar handige tips meegeven: 


1. Trek altijd zelf eerst regenkleding aan, of hele oude kleding wat geheel doorweekt mag worden. Want terwijl de gebruiksvoorwerpen juist worden schoongespoten, word jij juist heel smerig en nat.Veel mensen vergeten dat!

2. Vergeet je regenlaarzen niet. Slippers of  jouw mooie schoenen kunnen de goedkeuring van keiharde waterstralen meestal niet wegdragen. Blote tenen trouwens ook niet. 


3. Spuit nooit direct op (je eigen) voeten of voor de lol op anderen. De machines hebben niet voor niets 'hoge druk' in hun naam en kunnen zwaar letsel veroorzaken als ze op plekken spuiten waar ze niet voor bedoeld zijn.

4. Hetzelfde geldt voor de afstand waarmee je een object wilt afspuiten. Ons aller auto bijvoorbeeld. Weinig afstand betekent geheid een deuk in jouw blitse bak. Wil je niet! Dus gelieve hier rekening mee te houden. 
 
 

5. Richt de straal nooit op een ventiel! De kracht van de straal kan deze krom spuiten en stuk gaan waardoor er op langer termijn 'verzachtende omstandigheden' gaan ontstaan waar je in dit geval juist niet op zit te wachten.    

6. Bij aanschaf stel jezelf de vraag wat met de reiniger gaat doen en hoe lang je de machine wilt blijven gebruiken. Welke past het best bij jou?

 

7. Voor lichtere klussen: gebruik dan een werkdruk van tussen 126 en 145 bar. Dat zou voor kleine lichte objecten een ander soort bar kunnen betekenen. Die van bar en boos. 

Dé merken op het gebied van hogedrukreinigers zijn Kärcher en Eurom! Ieder model heeft zijn eigen toepassingen en mogelijkheden. Daarnaast heeft ons assortiment handige accessoires, om je klus nog makkelijker te klaren. Je bekijkt ons assortiment hogedrukreinigers via de onderstaande button.

Bekijk ons assortiment