Naar boven
  • Vakkundig
  • Vertrouwd
  • Voordelig

Cv, boilers en radiatoren

Cv, boilers en radiatoren; bij ons vind je allerlei soorten. Kom langs in één van onze winkels en laat je informeren welk product het beste past bij jouw woonwensen en woonsituatie.

CV boilers en radiatoren header

Radiatoren

 
CV boilers en radiatoren designradiator

Verschillende soorten radiatoren in ons assortiment

Bij ons kun je terecht voor design- en paneelradiatoren, vloerverwarming en diverse accessoires bij de design- en paneelradiatoren. Alle paneel en design radiatoren zijn er in de meest voorkomende maten. De radiatoren worden geleverd inclusief bevestigingsmateriaal, wandsteunen, ontluchtingsventiel, blindstopper en montage instructie. Kom langs in onze winkels om de radiatoren te bekijken en je te laten informeren!


CV boilers en radiatoren soorten 1
CV boilers en radiatoren soorten 2
CV boilers en radiatoren soorten 3
 

Bepaal jouw warmtebehoefte

  1. Bereken het aantal kubieke meters van de ruimte: lengte x breedte x hoogte.
  2. Bepaal de gewenste temperatuur in de ruimte (zie ook de tabel hieronder). Houd hierbij rekening met de isolatie van je huis.
  3. Bereken tot slot het benodigde warmtevermogen per kamer: vermenigvuldig het aantal m3 van de ruimte (zie punt 1) met het benodigde wattage per m3 per ruimte (zie punt 2).
  4. Nu je de warmtebehoefte per kamer weet, kun je de radiatoren kiezen die je nodig hebt. Bij grotere ruimtes is het beter om de warmte te verdelen over meerdere radiatoren die dan samen het gewenste vermogen leveren.
Let op: bij geïsoleerde muren kun je 10% van het berekende vermogen aftrekken.
Voor een 2ºC hogere temperatuur is een radiatorcapaciteit van 10% extra nodig.
 
CV boilers radiatoren tabel warmtebehoefte

CV-aansluitmaterialen

CV fittingen zijn verzinkte, stalen knelfittingen en alleen te gebruiken bij CV buis. Het verschil met de messing knelfitting is dat deze fittingen een nylon knelring hebben. Deze ring snijdt niet in de buis en geeft hierdoor ook minder geluidsoverdracht. Ook zijn deze nylon knelringen minder gevoelig voor ruwe leidingen.

CV boilers en radiatoren CV-aansluitmaterialen
• Voor montage op de wand.

• Verkrijgbaar in de maten 15 mm, 22 mm, 28 mm.
• Leidingen verbinden zonder te solderen.
• Geschikt voor CV buis.

In dit assortiment zijn ook ringen 1/2” en 3/4” aanwezig om van stalen buis over te gaan naar CV buis.

CV fittingen zijn esthetisch mooi bij gebruik van stalen CV leidingen. Ter voorkoming van geluidsoverlast dienen de leidingen stevig bevestigd te worden met beugels. Voor het afwerken van de leidingen zijn er rozetten beschikbaar.  

Voor centrale verwarming of vloerverwarming wordt vaak het Multi-Fit systeem gebruikt.
 

Boilers

Boilers zijn er in verschillende soorten, maten en toepassingen. Maar één eigenschap hebben ze gemeen: overal in huis zorgt een boiler direct voor warm water. Heerlijk comfortabel, omdat wachten verleden tijd is! Maar ook waterbesparend, omdat er geen (koud)water meer onnodig door het putje wordt gespoeld.

CV boilers en radiatoren soorten boilers 1
Keukenboiler met natte weerstand.
Bovenbouw.10L - 1,6 KW
CV boilers en radiatoren soorten boilers 2
Keukenboiler met natte weerstand.

Onderbouw. 10L - 2,0 KW

CV boilers en radiatoren soorten boilers 3
Keukenboiler met natte weerstand.

Onderbouw. 15L - 2,0 KW

 
Een keukenboiler levert een keur aan voordelen op voor in huis. Het apparaat is handzaam want de inhoud is beperkt tot 5, 10 of 15 liter en past daardoor perfect in het keukenkastje.

Dit zijn de zogenaamde 'onderbouw' boilers en dan hebben we ook de 'bovenbouw' boiler, welke boven het aanrecht hangt en meestal meer inhoud heeft. 

Het grote voordeel is dat je bij gebruik van de water boiler nooit (lang) hoeft te wachten op warm water, omdat dit direct voorradig is. 
Dat bespaart gemiddeld 4500 starts van de cv-ketel per jaar. 
In de leiding blijft bovendien geen ongebruikt opgewarmd water achter en daarmee gaat de keukenboiler ook nog eens waterverspilling tegen.
 
Radiator aansluiten
Lees ons klusadvies waarin wij uitleggen hoe je je oude radiator verwijdert, een nieuwe plaatst én waar je filmpjes kan bekijken hoe dat in zijn werk gaat.
 

 

Folder

Onze folder is uit! We hebben weer heel veel scherpe aanbiedingen. Je leest onze folder via de button hieronder.


Lees de folder

Sanitair assortiment

Bekijk ons complete sanitair assortiment via de button hieronder. Van kranen tot douches en van installatiemateriaal tot tegels.

Bekijk ons assortiment

Sanitair advies

Al het klusadvies wat jij nodig hebt op het gebied van sanitair vind je hier. Het aansluiten van radiator tot het betegelen van je muur.

Alle sanitair adviezen