• Dichtsbijzijnde vestiging
0
 • < Klik hier om terug te gaan naar Klusadvies

Kitten

Kitten is helemaal niet moeilijk, ook al wordt dat wel vaak gedacht. Lees hieronder het klusadvies hoe je kit het beste kunt aanbrengen.

Wijze van aanbrengen

Nadat de koker aangesneden is en in het pistool is aangebracht, wordt de spuitmond op de juiste breedte afgesneden, waarbij als regel geldt dat de breedte overeenkomt met de breedte van de voeg. De spuitmond wordt meestal onder een hoek van 45° aangesneden, daar je ook tijdens het spuiten van de kit het pistool onder een hoek van 45° dient te houden.

Het aanbrengen van de kit dient zorgvuldig te gebeuren en het is belangrijk dat de voeg geheel met kit wordt gevuld. Dit kan bereikt worden door de kit in voldoende mate tegen de voegbodem/rugvulling te spuiten. Hierdoor krijgt de kit tegendruk en wordt tegen de zijwanden van de voeg gedrukt, waardoor een goed contact ontstaat tussen kit en hechtvlak. Tijdens het spuiten kun je controleren of de voeg voldoende wordt gevuld door er op te letten dat de kit vóór de spuitmond uitloopt (zie onderstaand voorbeeld).

Voorbeeld: fout kitten (links), goed kitten (rechts)

Om uiteindelijk een strakke voeg te verkrijgen is het belangrijk dat tijdens het aanbrengen van de kit de zijkanten van de voeg reeds goed strak worden aangebracht. Voor hoekvoegen, die bijvoorbeeld veel in sanitaire ruimten voorkomen, houdt dit in dat de spuitmond steeds in contact moet blijven met de ondergrond, waardoor de voegkanten strak blijven. Toepassing van tape voor een strak resultaat is dan in principe ook niet nodig.

Specifiek bij beglazingssystemen is het belangrijk, dat de beglazingsvoeg van 4 x 6 mm geheel met kit is gevuld. Daar waar te weinig kit is gespoten, is het risico groot, dat de kit onvoldoende contact heeft met de glaslat of met het kozijn. Op deze plaatsen kan dan onthechting van de kitvoeg optreden.

Wijze van afwerken

 • Zie onze eigen klusvrouw Petra in actie

 • Oude kitranden? Petra laat zien hoe je deze verwijdert en nieuwe kit aanbrengt.
   

https://youtu.be/wVp9b8ENok8
 • Bison PolyMax

 • Met deze kit kun je lijmen, monteren en afdichten. Bekijk het filmpje om te zien hoe je dit product het beste kunt gebruiken.

https://youtu.be/dUzcbhbLsOo

Assortiment kitten

Voor elke klus is er een geschikte kit te vinden. Laat je adviseren in de winkel welke kit jij het beste kunt gebruiken voor jouw klus. 

Kit assortiment
Voor elke klus een geschikte kit!
Zie hier een greep uit ons assortiment
 • Zelf klussen?

 • Ik ben Mark jouw kluscoach en help je graag stap voor stap zodat we iets moois kunnen maken waar jij trotst op bent!

 • Specialist nodig bij een klus?

  In onze winkels werken echte vakmensen die jou graag helpen met deskundig advies of desgewenst de klus voor je uitvoeren. 

  Klik hier voor meer informatie.

  KlusWijs jij/wij. Specialist nodig?
Ververs mijn locatie Wij hebben uw voorkeurs vestiging opgeslagen door middel van een cookie. Klik om deze te verversen (de dichtsbijzijnde locatie wordt opnieuw bepaald).